Nyhetsbrev 20130301

Hej, alla kära människor på utskickslistan!

Till att börja med vill jag, som vanligt, uttrycka min tacksamhet och glädje över att ni finns, och att ni vill vara med på den här listan. Jag vill ju väldigt gärna leva och praktisera detta med att vi alla tillhör samma mänsklighet, och för att kunna göra det är det liksom helt oumbärligt med Medmänniskor. Så vet det, att ni betyder mycket för mig. Vill någon passa på att skicka en hälsning eller berätta om något ni står mitt i – gör det. En gyllene chans att göra någon glad!

Här är vad jag själv ska berätta om den här gången:

♣ 23 mars: födelsedag/soppa/konsert: Här har du mitt liv!
♣ kommande skiva
♣ Sommarens lägereldskonserter
♣ wow-sidorna, önskelistan
♣ Projektet Grannsamverkan för Glädje
♣ Resursrike – lägesrapport

_______________________________________________________________

Konsert!

Stefans flyerHär har du mitt liv! är temat i Ekensbergskyrkan i Solna under hela våren. Man ordnar ett antal föreläsningar, utställningar och konserter, där olika människor delar med sig av sin livsberättelse. Den 23 mars, dagen före min födelsedag, är det min tur.
Det blir ett program med mina egna sånger blandat med berättelser om särskilda ögonblick i mitt liv. Min förhoppning är att få bjuda på en skön känsla av igenkännande, idéer om något tänkbart steg i livet, inspiration att ta det där steget, fin musik och inte minst, ett gott skratt.
Musiken blir något utöver det vanliga, jag har fått glädjen att spela tillsammans med ett gäng skickliga, lyhörda och genomgoa musiker:
Stefan Jämtbeck, gitarr/piano
.                                                                              Joakim Öjhagen, trumpet
                                                                             Jonas Breberg, fiol
.                                                                              familjen Cederholm/Clarin, div instrument

Det börjar med sinnesrogudstjänst klockan 16, för den som vill. När den är slut blir det soppa med hembakt bröd, och så konsert.

Det är inget inträde, men vill man lämna ett bidrag till soppan, till mig och till min kommande skivproduktion är man mycket välkommen att göra det.

________________________________________________________________

Skivinspelning på gång

Ja, det är sant! Efter ca 25 års inre förhandlingar om saken är det faktiskt skivproduktion på gång! Tanken var att det skulle bli en liveinspelning i samband med konserten, men Livet ville annorlunda. Nu blir det istället en riktig studioinspelning med den sättning vi haft tillfälle att öva in till konserten. Jag har dragit mig tillbaka från mina fruktlösa försök att styra och ställa med Livets Väderkvarnar, och överlåtit sådant åt Gud. Det är för mig mycket uppenbart att han fixar det bättre än jag. Allt talar för att det är på väg att dra ihop sig till under rådande omständigheter bästa tänkbara skiva!

(Vill du ytterligare påverka dessa omständigheter till det ännu bättre kan du t.ex. komma på konserten den 23/3, eller lämna ett bidrag på jannika.se/ge, eller göra en förhandsbeställning på skiva@jannika.se, eller bara helt enkelt tänka en varm tanke om projektet.)

________________________________________________________________

campfire2-3_21230310Förra årets
lägereldskonserter
blev, till min stora glädje, mycket uppskattade,
och därför blir det tre till i år:

torsdag 23/5 kl 18.00
kvällens tema: Evert Taube

torsdag 13/6 kl 18.00
kvällens tema: Mod – det är ingen konst
att vara modig om man inte är rädd

torsdag 29/8
kvällens tema: Överlevnadskonst för Vardagshjältar

Plats:
Lida Friluftsgård

Läs mer om NärVarHur:
Länk till programbladet med närmare info

____________________________________________________________

Nytt på hemsidan

Jag vill ju gärna utveckla den här min hemsida, min plats i cyberrymden, till en källa till glädje och inspiration för alla som besöker den, inklusive mig själv. Därför har jag skapat

wow-sidorna

Där samlar jag sådant som ger mig hopp och inspiration: goda exempel, modiga saker som folk gör, härliga utflyktsmål, fina små filmer osv. Jätteroligt! Det är liksom min nya hobby, att samla på bra saker som händer i världen. Därtill samlar jag på bra saker som skulle kunna hända i världen:

önskelista

Det här är spännande. Sedan jag lade ut den har det hänt flera underbara ting i mitt liv. Bland annat detta att jag ska få hjälp med skivan av de här fantastiska musikerna. Kontakt jag fått med oväntade människor. God vilja jag fått njuta av.
En vän till mig talade en gång om något som hon kallade Kosmisk Beställning. Om kraften i att innerligt, konkret och modigt önska saker, utan att kräva, utan att styra och ställa. Göra klart för sig vad man skulle vilja vara med om, och sedan överlämna det hela åt en högre makt. Jag vill varmt rekommendera alla och envar att pröva detta. Och om du gör det så vore det jätteroligt att få ta del av din önskelista!

Beträffande hemsidan vill jag också berätta att jag gjort om min blogg, den finns nu på blogg.jannika.se. Så om du har en prenumeration på veckans krönika, ändra det. Det blev inte av att skriva en gång i veckan, som jag hade tänkt från början.

_______________________________________________________________

Grannsamverkan för Glädje

Sedan i höstas driver jag i höghusområdet där jag bor projektet Grannsamverkan för Glädje, lokalt kallat Grannsam. Jag är engagerad i Omställningsrörelsen, som handlar om att finna bra, roliga, konstruktiva sätt att Leva Livet nu när jordens oljereserver minskar och klimatuppvärmning och skuldkriser snart tvingar oss att hitta andra saker att förgylla tillvaron med än skenande konsumism och täta utlandsresor. Det kan handla om ökad lokal förankring, ekologisk matproduktion, nöjen som inte behöver kosta skjortan eller försiggå på andra sidan jordklotet.

Ett bra sätt att börja är att knyta goda relationer med de människor man har omkring sig. Så i höstas kontaktade jag vår lokala hyresgästförening, satte upp lappar och sedan dess är det träff var tredje vecka: hembakt bröd, sångstunder, högläsning, bildvisning, filmkvällar, yoga…. Jätteroligt! Och SÅ enkelt.

En mer omfattande presentation av idén finns på min blogg:
www.blogg.jannika.se/grannsam.
Och för dem som vill komma i kontakt med projektet har jag gjort en egen hemsida:
www.jannika.se/grannsam. Där ligger aktuellt program, presentation av upplägget, inbjudan att medverka.

Gör du något liknande? Berätta!

_______________________________________________________________
Till slut vill jag lämna en liten lägesrapport för ett projekt jag skrev om sist:

Resursrike ek.för.

Jag vill berätta att den idén just nu ligger på is, sedan jag kollat upp en väldig massa möjligheter som inte ledde någonstans. Vad som är intressant är emellertid hur själva tänkandet, det att jag gått och vistats med idén, har lett till andra saker. Delar av idén har t.ex. blivit verklighet genom Grannsam. Annat bär jag med mig, som en längtan, en källa till kreativt tänkande.

Att man längtar och drömmer, tror jag, är som att plantera frön. Man vet inte vilka som gror, man kan inte vara säker på om det blir nåt, när eller exakt hur. Man kan bara våga pilla ner sitt lilla frö, vattna noga, tillföra näring, och så Hoppas.
Idag har jag varit på anställningsintervju för en halvtidstjänst som ”Leva Livet – inspiratör” på ett äldreboende. Hon jag pratade med tyckte det lät ”mycket intressant”. Det är ingen slump,. Det är resutatet av lång odlarmöda.

Om du är någon som går i tankar om att starta ett socialt företag kan du kanske ha glädje av den hemsida jag gjorde för projektet Resursrike:

www.resursrike.se

Där har jag beskrivit min idé, och så finns där en logg där jag skrivit om olika steg jag tagit, vägar jag prövat, hinder jag mött. Kanske kan det vara någon till hjälp och/eller glädje. Eller kanske kan det attrahera någon möjlighet. Få se vad som händer. Jag ska inte driva hela universum, men jag vill ju inte heller ställa mig hindrande ivägen ifall något bra skulle vilja hända!

________________________________________________________________

Jaha. Det var allt för den här gången.
Hör gärna av dig om du vill, och hoppas vi ses och/eller hörs!

goa hälsningar

Jannika

 

≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈

This entry was posted in Nyhetsbrev. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>