13 visor om

själva Livets Mening

- ett bredspektrumprogram om tacksamhet och livsglädje

Nej. Jag vet inte vad meningen är. Men medans det nu ändå pågår så kan vi väl passa på att komma samman, sjunga lite, dela berättelser med varandra, lyssna, skratta, känna igen oss, och, kanske, lägga märke till att det ändå är ganska mycket som är bra?

 

 

Det här programmet har en lite speciell tillkomsthistoria: Jag arbetade i demensvården, och en av arbetsuppgifterna var att leda allsång. Mycket Calle Schewen blev det. Och Calle Schewen i all ära, men efter ett större antal sådana här sångstunder började jag undra om det verkligen är alldeles säkert att äldre människor inte vill sjunga nånting annat än Calle Schewen.

Så jag beslöt att sätta ihop ett allsånghäfte med några av mina egna favoriter. Först skulle det heta ”13 visor om glädje och kärlek”, men så tänkte jag att, äsch vaddå, det är väl lika bra att ta i ordentligt när man nu ändå håller på. Och så fick det heta ”13 visor om själva Livets Mening”.

De gamla älskade det. Och min kollega (som förmodligen också kan ha varit en liten smula mätt på Calle Schewen…) älskade det. Så mycket att när det närmade sig jul ordnade hon en konsert hemma hos sig med häftet som utgångspunkt. Bjöd in ett femtiotal av sina vänner som fick lägga ett frivilligt inträde till Frälsningsarméns julinsamling, hon fixade soppa och hembakt bröd och jag fixade viskonsert. Programmet blev en och en halv timme långt med paus emellan, vi varvade sånger med vackra tankeväckande berättelser och komiska episoder ur Livet.

Sommaren 2012 höll jag en serie lägereldskonserter, där detta program utgjorde en av kvällarna. Det blev en magisk stund runt elden, i sällskap med Livsfrågorna. Och sen dess har programmet fått vingar, människor vill höra det och jag vill göra det.

Så, vad gör det om ingen vet vad som är meningen med det hela. Man kan ju ha en arbetshypotes…

.

≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈
Fler visprogram? Här.
Vad kostar det? Här.
Vad säger publiken? Här.
Kan man komma och provlyssna på dig? Här.
Bokning & frågor? Här.
≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈