Lär känna…

Det här är en serie om fyra porträttprogram om några av våra mest älskade visdiktare: Dan Andersson, Evert Taube, Nils Ferlin och Astrid Lindgren.

Upplägget är en gemensam sångstund, där visor vi kan (och kanske också några vi ännu inte kan) blandas med fakta, berättelser och roliga anekdoter ur författarens liv och landskap. Det hela blir till ett slags ”guidad vandring” i en unik människas värld.

Programmen kan med lätthet anpassas efter situation: allt ifrån 20 min till ett par timmar med paus emellan. Med eller utan högtalaranläggning. Ett vardagsrum, en scen, ett konferensrum eller en lägereld. Renodlad konsert eller mer som ett samtal. Enstaka program eller hela serien.

♦ ♦ ♦

Vilka var de? Var kom de ifrån? Hur levde de? Vad drömde de?

Livsberättelser har alltid fascinerat mig. De pekar liksom ut det faktum att alla vi männiksor har uppgiften att göra bästa möjliga av våra liv, utan att veta hur det ska gå förrän efteråt. Tänk om Evert Taube hade tänkt: Äsch, inte ska väl jag… Om Astrid Lindgren hade låtit bli: Inte tänker jag skriva några sagor om jag inte kan vara absolut säker på att det kommer att löna sig. Om Dan Andersson hade begravt alla sina små lappar i byrålådan istället för att skicka dem till det ena förlaget efter det andra.

Med de här programmen vill jag:
♦ väcka intresse för och hålla liv i en underbar bit av vårt kulturarv
♦ skapa en njutbar stund, med glädje, värme och skönhet,
som gör att man går hem med ett leende på läpparna
♦ och sist men inte minst: visa på hur viktigt det är
att alla vi människor gör så mycket vi kan
av det som får våra hjärtan att sjunga

♦   ♦   ♦

Läs mer om de enskilda programmen här:

Dan Andersson
Evert Taube
Nils Ferlin
Astrid Lindgren

♦ ♦ ♦


≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈
Fler visprogram? Här.
Vad kostar det? Här.
Vad säger publiken? Här.
Kan man komma och provlyssna på dig? Här.
Bokning & frågor? Här.
≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈