snurr, snurreli snurr…

 

Ordning och reda – lördag på fredag!

- fem roliga sammankomster för bättre flyt i vardagen

 

Hjärnan går på högvarv. Tusen saker att hålla reda på. Upprepar dem för mig själv, en gång till, så att jag inte ska glömma nåt. Tankar som snurrar. Som flyr undan. Som svävar där på kanten av medvetandet, precis utom räckhåll. Vad var det nu igen, det var nånting jag skulle komma ihåg…

Skriv en lista. Absolut. Listor är bra. Och så en lista till. Många listor blir det. Som ligger i högar. I kalendern, på skrivbordet, i kappfickan, på kontoret, på köksbordet (tillsammans med ett medlemskort i Amnesty, hämtpizzamenyn, lokaltidningen, kontoutdraget, konserthusets terminsprogram, en barnteckning, naprapatens visitkort, ett smarrigt recept, kallelsen till tandläkaren och protokollet från föräldramötet).

Tar fram en Hög papper för att gå igenom. Herregud, den här listan hade jag glömt. Men var är listan med saker som skulle med till landet? Och här ligger det där papperet jag letade efter förra veckan… Och här är… öööh… jo, det ska sparas men just nu vet jag inte riktigt var, så det får ligga kvar här så länge. Flyttar på Högen bara så att vi får plats att äta…

/ Många heroiska ansträngningar senare /

Nämen titta! Nu är det klart ju!!! Nu är skrivbordet tomt. Rent och fint. Fyller mig med lust och inspiration att ta itu med dagens uppgifter. I köket, på platsen för Högen, står ett fint ljus och en blomma. Fyller mig med lust och glädje.

I huvudet är det lugnt och klart. Hjärtat slår tryggt och stadigt. Jag jobbar på, lugnt och avspänt, uppgifterna flyter på nästan som av sig själva. Jag vet att det jag gör just nu är precis det som jag borde göra. Jag vet att jag inte kommer att missa nåt viktigt. Att jag har överblick och resurser. Att Livet är Möjligt. Att jag är på väg mot mina mål. Så fort en ny tanke dyker upp blir jag glad, för jag vet exakt vad jag ska göra med den. Och så gör jag det. Och när jag känner att oj, nu vet jag igen inte vad jag ska göra, då vet jag precis vad jag ska göra.

Så kan man ha det, faktiskt. Fastän man är en alldeles vanlig människa. Det trodde jag inte för ett par år sedan, men nu vet jag. Ljuvligt, är det. Om vägen dit vill jag berätta.

Det mesta har du redan, såklart. Det är mycket som är bra. Men så är det nånting någonstans som inte funkar, och så börjar huvudet snurra igen. Hittar inte det där papperet, får inte glömma att…

En kedja är aldrig starkare än sin svagaste länk. Den här kursen handlar om att se över ditt personliga organisationssystem, hur du kan förbättra det, var det brister och vad du kan göra åt det. Känn igen och få dig ett hjärtligt skratt åt de där konstiga tankarna som vi alla i hemlighet hemfaller åt, få del av andras smarta idéer, dela med dig av dina egna, känn snickarglädjen i att skapa strukturer som tillåter dig att vara precis sådan som du är – och njuta av det!

tillbaka till menyn