Vad säger publiken?

Förr, innan jag ännu skaffat mig den rutin som jag har nu, brukade jag tänka, varje gång jag stod och väntade på att det hela skulle börja: Jag vill inte! Jag kan inte! Jag är alldeles för liten! Tänk om det skiter sig! Varför gör jag dethär??? Jag ska aldrig mera…

Sen gjorde jag det. (Rädsla är ingen bra grund för att göra eller inte göra saker.)

Efteråt brukar människor ofta komma fram och säga saker. Saker som gör att jag orkar vidare. Saker som påminner mig om varför jag gör det. Saker som gör att jag idag faktiskt inte längre är rädd. Saker jag blir innerligt glad av. Saker jag behöver höra. Goda ord är som mat, det kan man aldrig få för mycket av.

Här har jag samlat några sådana. Bakom varje röd bokstav och de tre stjärnorna här nedan finns en kommentar – för muspekaren över dem för att läsa.

T a c k !

V a d   g l a d   j a g   b l i r !  

* * *

Till slut vill jag återge en rungande uppläxning för felaktigt hanterande av ljus :-D , som jag fick av min älskade konfirmationspräst Bertil Johansson (som följt mig på min väg genom livet, och genom ett antal framträdanden):

Har just varit inne o läst om den underfundiga finlandssvenskan med sin enkla trägitarr, att hon inte tycker om vackra ord.
Kära Jannika! Det beror väl på hur man använder de vackra orden – och i vilket syfte.???
De måste ju vara sanna.
Vår Herre har nu givit dej speciella gåvor att använda för att visa att kärlek finns, att man törs våga hoppas att man är värdefull etc. Om nu ”vackra ord” i en reklamfolder kan hjälpa till att ge människor tilfällen att möta dej, är det ju helt o.k.

Om man har ett ljus så stjälper man inte en hink över det – dels lyser det inte så bra då; dels slocknar det med tiden.
Och det är inte meningen med ett ljus. Nej, det sätter man i ljusastaken, håller det högt för att andra skall se - inte ljuset (det förtäres medan det fullgör sin bestämmelse) – men för att andra skall se vägen, se utväg, se vad man kan stöta emot och förstöra eller stöta emot och skada sig på.

Några ord som kanske kan passa in på dej:
Uppfriskande. Annorlunda. Tankeväckande. Ömsint. Oväntade och överraskande vinklingar. Enastående. Rarissima. Inkännande, medkännande. Men framför allt:

Uppfriskande och hoppingivande!