Vänta nu, skulle jag Leva också?

Överlevnadskonst för vardagshjältar

- ett visprogram speciellt utvecklat för
människor som tar hand om närstående
 ◊ en mix av tänkvärda, roliga och allvarliga sånger, varvade med dråpligheter, livsvisdom och berättelser ur verkligheten
  ◊ en hyllning till dessa hjältar i tillvaron,
som dag efter dag kliver ur sängen,
gör det som måste göras
och får ruljangsen att fungera

Jag har själv varit en sådan. Långa perioder i livet har jag levt med människor  ”vars hjälp man inte kan räkna med i en nödsituation”, som det står någonstans i arbetsmiljölagen.

Jag känner mig speciellt tacksam varje gång jag får chansen att göra det här programmet. Det är inte det att jag vet hur någon annan ska överleva. Men jag vet en del om hur jag själv har överlevt. Om hur det kan vara när ingenting är som det Borde vara. Och jag tror på kraften i att dela erfarenheter och berättelser med varandra.

Och så är det det att jag vill engagera mig för att dessa vardagshjältar synliggörs. Att de får den uppskattning, bekräftelse, tack och beundran som rätteligen tillkommer dem. Det är bara att erkänna faktum: Utan deras insatser skulle systemet kollapsa. Utan allt det frivilliga arbetet, utan all denna kärlek, omtanke och gammaldags hederlig medmänsklighet skulle vi faktiskt inte klara oss.

Och framför allt vill jag, så mycket det går, inspirera till lite skratt och glitter också, mitt i alltihop.

≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈

Programmet har blivit uppskattat i flera olika sammanhang där vardagshjältar träffas, t.ex. anhörigföreningar, sammanhang för självhjälpsgrupper, sammanhang för ensamstående föräldrar. Det kan med fördel bokas av t.ex. kommunernas anhörigkonsulenter till sammanhang för inspiration och utveckling, som föreläsning eller underhållning för människor som livet farit hårt fram med, eller varför inte som ett inslag i utbildning för personal.

.

≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈
Fler visprogram? Här.
Vad kostar det? Här.
Vad säger publiken? Här.
Kan man komma och lyssna på dig? Här.
Bokning & frågor? Här.
≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈ ≈