Nyhetsbrev 20120814

Hej, alla människor i kontaktnätet!

Istället för att börja med någon sedvanlig fras om att jag hoppas ni haft en bra sommar (vilket jag iofs hoppas att ni har haft…) vill jag börja med att berätta att det ger mig stor glädje att ni vill vara med och dela en bit verklighet med mig såhär, antingen det blir att vi får ses vid något tillfälle, eller att vi bara gör oss medvetna om varandras existens ibland.

Detta kan du läsa om den här gången:

- Några nya texter sedan sist
- Lägereldskonsert
- Konsert med egna visor
- Resursrike

_______________________________________________________________

Jag börjar med två texter som jag blev särskilt nöjd med:

Finn ditt frihetsrum – brev till min älskade dotter
Postgång – en gripande berättelse om ett postiljonsuppdrag mellan två verkligheter

________________________________________________________________

Och så blir det konsert:

Lägereldskonsert

 torsdag 20/9 kl 18
kvällens tema: Kärlek – va e de?

  Plats:
Lida Friluftsgård

 till programbladet

____________________________________________________________

Mina egna sånger

blir det inte så ofta av att jag sjunger, men nu ska jag faktiskt göra det:

torsdag 18 oktober kl 19.30
kommer Finn Zetterholm och jag att dela en kväll på visklubben Visor på Kvällskvisten i Haninge. I trådarna håller Lars-Åke Andersson, en sån där eldsjäl som man bara blir alldeles varm i hjärtat av. Kvällen inleds av gruppen Visentusiasterna, sen är det jag (en ”mindre känd visartist”) och till slut Finn (=”etablerad visartist”).

Plats: Hotell Winn, Haninge
Inträde: 120 kr
mat, fika, vin och öl serveras
frågor: laa.andersson@telia.com

Fler möjligheter att höra mig hittar du här.

___________________________________________________________________

Till slut vill jag berätta att jag går i tankar om en ekonomisk förening:

Resursrike

Tanken är ett slags kulturhus, en mötesplats där människor kan komma samman, dela med sig av vad man kan och gillar, lära och berikas av varandra. Samtidigt skulle det vara ett café, och ett socialt företag, dvs en möjlighet till rehabilitering / arbetsträning /anställning med arbete i den takt man klarar av för människor på väg tillbaka efter utbrändhet.

Det är en dröm jag burit på länge, att få ge vidare av det jag lärt mig på min mödosamma väg tillbaka efter att Livet kraschade. Jag skulle också själv vilja ingå och verka i ett sammanhang som inte handlar om vinstmaximering och att göra allt så snabbt som möjligt, utan om samarbete, generositet och konstruktiva lösningar.

Socialt företagande verkar vara ett fenomen i tiden. Tillväxtverket har gett ut massor av informationsmaterial för att stimulera tillkomsten av fler sociala företag. Arbetsförmedlingarna översvämmas av personer som bedöms som alltför friska i ena ändan av systemet och alltför sjuka i andra ändan, och man vet inte vad man ska ta sig till med de här människorna. Det vet jag! För jag har gått den vägen.

Vad jag inte vet är hur man kommer igång med en sådan verksamhet. Just nu håller jag på och undersöker tänkbara vägar. Pratar med Arbetsförmedlingen, Coompanion, Nyföretagarcentrum, Centrum för Socialt Entreprenörskap vid Stockholms universitet m.fl. Skriver koncept och affärsplaner. Samlar idéer, anlägger pärmar, hyllplats och kontaktnät. Umgås med tanken, låter den gro. Få se vad som händer.

Jag vill berätta om detta redan nu, ifall någon skulle vilja vara med. Kanske är du någon som varit utbränd och söker en väg tillbaka? Kanske tycker du det låter som ett spännande projekt och vill gå med/bidra med nåt du kan eller har/uttrycka ditt stöd och uppmuntran/… Hör gärna av dig!

kontakt@jannika.se

________________________________________________________________

Det var allt för den här gången. Hoppas vi ses och/eller hörs!

goa hälsningar

Jannika

 

 

This entry was posted in Nyhetsbrev. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>