Nyhetsbrev 20140723

Hej!

Idag vill jag blåsa fanfar, jubla och studsa och berätta för alla och envar om:

♣ Tack till ofrivillig krigare,

min allra finaste CD-skiva, som efter 25 år nu blivit verklighet!

♣ Släppfest,

fast inte en sån där rökig krogfest
utan istället mer som en tacksägelsehögtid

♣ Sommarens sista lägereldskonsert

för den som hellre vill släppfesta i skogsmiljö

och

♣ Som får ditt hjärta att sjunga,

en bok jag skrivit och ligger i startgroparna med att ge ut

_______________________________________________________________

Skivan ute nu!

Detta är alltså huvudnyheten: Jag har blivit en människa med en skiva.

Fatta, liksom. Kartong efter kartong av mitt livsverk. Texter och melodier som kommit till mig under 25 år. Lyckor och sorger, kamp, segrar och nederlag, oräkneliga försök och misstag komposterade till erfarenhet. Livet, liksom. Och nu står det här i de här kartongerna. Jag är ganska omtumlad, och oändligt tacksam. För allt jag fått vara med om, och för att jag fått möjligheten att göra något gott av det.

Här   kan du höra några av låtarna, och ladda ner texter och ackord.

Här   kan du läsa mer om den.

Och   här   kan du beställa den.
Jag provar mig fram med frivilliga priser. Självkostnadspriset är ca 100 kr styck, inräknat allt utom mitt eget arbete. Men nu är ju allt betalt och jag har fortfarande inte svultit ihjäl, så jag har råd att sälja den till den som vill ha den för ett pris man kan och vill betala. Lite googling ger vid handen att t.ex. 169 kr är ett vanligt pris för en skiva, men hittills har jag sålt den för allt ifrån 50 till 250 kr.

En annorlunda släppfest

centrerad vit ros20/9 kl 16

i Ekensbergskyrkan,
Parkvägen 1, Solna

Släppfest, ska man ju ha. Och jag som inte alls tycker om släppfester! Jag vill inte alls ha någon sån där stökig rökig tillställning med massa alkohol och hög ljudvolym.

Jag önskar mig istället att under stillsamma högtidliga former få uttrycka min tacksamhet, tillsammans med människor som vill dela en sådan stund med mig. Tacksamhet för allt jag fått. För vår mänskliga kreativa möjlighet att göra val, att skapa våra liv. Och min oändliga tacksamhet till alla människor som gjort den här skivan, och mitt liv, möjligt.

En sådan tillställning blir det i Ekensbergskyrkan  20/9 med start kl 16.
Det börjar med sinnesrogudstjänst, en gudstjänstform utvecklad inom tolvstegsrörelsen, gjord för att passa också den som inte är så kyrkvan. I en sinnesrogudstjänst brukar det varje gång vara någon som delar något ur sitt liv, och den här gången är det jag. Temat är ”Maktlöshet”.
Ca kl 17, när gudstjänsten är klar, blir det soppa och bröd. Av skörden från vår kolonilott vill jag göra en jättesats soppa och bjuda alla som vill dela en sådan stund med mig. Med tack för all kärlek jag fått, och som jag plöjt ner där i jorden. Till detta hembakt bröd, och till efterrätt rabarbermousse, eller Mousse Angelo, som min vän Marke kallar den.
Till desserten, ca kl 17.45, blir det konsert, med mina egna sånger.
Och så finns där möjlighet att köpa skivan.

För soppans skull är jag tacksam om du meddelar senast 10/9 om du kommer och hur många personer du har med dig: kontakt@jannika.se. Eftersom det ligger en bit fram i tiden tänkte jag drista mig till att skicka ut en påminnelse strax innan sista anmälningsdatum.

Välkommen!

 

Sommarens sista lägereldskonsert

campfire2-3_21230310torsdag 14/8 kl 18
Lida friluftsgård, Botkyrka

Också här blir det mina egna sånger – ett slags släppfest i skogsmiljö.
Lägereldskonserterna är en dröm jag fått möjlighet att göra verklighet av: att få bjuda in människor till mitt element i tillvaron: elden, utanförskapet, de hittills otrampade stigarna. Ett sätt för mig att frigöra mig från en mycket plågsam upplevelse av skam och smärta över att inte höra till och inte passa in, att istället acceptera min belägenhet, skapa det bästa jag kan hitta på av just det och sedan bjuda in andra människor att dela frukterna av mina bemödanden.
Det har krävts mycket mod till detta. Nu är det nionde gången, och det krävs inte längre lika mycket mod. Jag har fått uppleva många magiska stunder runt elden, idag vet jag att det är möjligt.

Och den här gången blir det alltså mina egna sånger. Om jag har tur blir det kanske mer av samtal mellan sångerna, kanske någon vill dela något man kommer att tänka på, en berättelse, en sång, en dikt…

Vid lite halvdåligt väder finns det en eldstad under tak. Vid riktigt dåligt väder är vi inne i friluftskyrkan.
Frivilligt inträde, kyrkan bjuder på enkelt fika, och så är det möjlighet att köpa skivan till ett frivilligt pris.

Vägbeskrivning till Lida hittar du här.

 

Som får ditt hjärta att sjunga

är arbetsnamnet för mitt nästa projekt: en bok med mina vackraste erfarenheter från min tid i demensvården. Manuset är redan klart. Jag har skickat det till några förlag, de säger att det är intressant, hoppingivande och sticker ut i mängden, men det bedöms inte som kommersiellt intressant.
Så jag har beslutat att göra med boken som med skivan: göra den ändå, för att jag tror att det finns människor som kan ha glädje av den. Jag har funderat på hur jag ska göra, jag har beställt en omslagsbild av Cecilia Torudd, och kollat priser på tryckerier. Planen är att använda inkomsterna av skivan till att ge ut boken. Jag har också tänkt lägga ut den på hemsidan. Få se vad som blir möjligt.

     ≈

Så nästa gång kanske nyhetsbrevet handlar om boken. Man vet aldrig. Somliga saker blir ungefär som planerat, det mesta blir mycket bättre, och så finns det det som blir något helt annat.
Jag minns när jag bjöd in till husbilsfest för några år sedan. Då önskade jag mig ett Franciskusliv i husbil, eftersom min dröm om ett hem fullt av kärlek hade gått i kras. Nu har jag istället fått en massa kärlek, möjlighet att leva mitt Franciskusliv o-ensam i en hyreslägenhet med husbilsstuk, ett jobb som är som den familj jag inte lyckades tillhöra (jag arbetar halvtid som trivselsamordnare på ett äldreboende), husbilspengarna blev en skiva, ingenting blev som jag hade tänkt mig och jag är mer tacksam än jag har ord för. Livet, liksom. Vad vet man.

Än en gång: välkomna på släppfest!

goa hälsningar

Jannika

 

 

This entry was posted in Nyhetsbrev. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nyhetsbrev 20140723

 1. Hanna says:

  Åh Jannika! Jag tänkte på dig bara häromdagen. :-) Städade ur en handväska och gjorde fynd från Ekensbergskyrkan… Jag hoppas jag kan komma på släppfesten. Påminn mig gärna! Roligt med skivan, den vill jag ha. Och behöver du hjälp med din bok så har vi ju vårt förlag. Jag hjälper gärna till med korrekturläsning, kontakt med tryckeri, layout och registrering. Säg bara till! Kram!

 2. Gunilla Zaccheus says:

  Hej, kära Jannika!
  Stort grattis till skivan och boken som jag ser fram emot att lyssna på och läsa. De berättelser från demensvården som du lagt ut på hemsidan berörde mig så starkt att jag blev förstummad. Din respekt för människan och förmåga att se det unika hos var och en berör mig så starkt liksom din kretivitet, ditt mod och din tillförsikt. Jag tycker att du lever ett autentiskt liv och beundrar dig för det. Jag är också glad att du behållit mig på sändlistan, trots att jag inte hört av mig tidigare. Jag har tänkt på dig under de senaste dagarna och blev jätteglad när jag fick ditt senaste nyhetsbrev.
  Kram
  Gunilla Zaccheus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>