Mina sånger

Jag är i första hand artist och levnadskonstnär, snarare än musiker. Det är själva mitt liv, min attityd till tillvaron, mitt sätt att vara som är mitt konstverk, inte sångerna i sig. Som Gandhi sa:

My life is my message

Sånger (mina och andras) är för mig mera som redskap. Kanske kan man säga att sånger är för mig vad oljefärger är för en målare. De är alltså oerhört viktiga, men de är egentligen inte själva huvudsaken.

Många har sagt att jag borde göra en skiva. Och jag har dragit på det, därför att det är Mötet, nuet, scenen, som är mitt element, inte studion, perfektionen och tiotusen tekniska möjligheter. Men nu (hösten 2013) är det faktiskt inspelning på gång! Stefan Jämtbäck, Björn Börjesson och jag samlas med jämna mellanrum och Leker Musik. Å, det är så roligt!!! Och det verkar faktiskt som att det blir en skiva. Håll utkik!

 

Inspelningar

Jag är ingen anhängare av upphovsrätt. Jag menar att tankar, sånger, danser, skönhet, glädje, visdom är vår arvedel, något vi har fått till skänks, från Gud eller från någon som gått före, och som vi som Människor har i uppgift att förvalta och ge vidare.
Efter en del funderande har jag därför beslutat att lägga ut mina sånger här på hemsidan. Jag gör det med en förhoppning om att de ska få leva sitt eget liv. Kanske kan de vara någon till glädje. Kanske är det någon som vill lyssna, eller sjunga. Kanske kan de uttrycka något som också någon annan går och bär på.

Eller kanske någon får lust att samarbeta med mig på något sätt. Vem vet, om jag lägger ut dem här kanske de hittas av någon som kan och vill. Arrangera, vara Band, ta upp dem själv, vad vet jag. Jag lägger dem här för att möjliggöra bra saker, ifall det är så att någon bra sak skulle få lust att hända. Man kan aldrig vara nog omsorgsfull när det gäller mirakel.

Just nu har jag kommit så långt att texter och ackord ligger ute här.
Ett par av sångerna föreligger i enklast möjliga inspelning:

Till månen
Tack till ofrivillig krigare 

Tanken är att det ska bli fler.

Upphovsrätt

Det är alltså min förhoppning att mina sånger ska nå dem som har glädje av dem. Det är också min förhoppning att jag ska kunna betala mat och hyra sålänge livet pågår. Här kan du läsa mer om hur jag tänker kring upphovsrätt, och vad som gäller för mina sånger.

Om du gillar dem – använd dem. Om du vill ge mig nånting istället, kolla på min önskelista. Eller besök fan-club-sidan, där finns möjlighet att följa hur det går eller lämna ett bidrag.

Liveinspelningar

Numera finns också ett antal liveupptagningar från olika sammanhang. Här har jag samlat länkar till de inspelningar jag känner till. Vet du om flera? Hör av dig!

Tack till ofrivillig krigare